Home / Pozitiva / 5 načina da postanete iscjelitelj, a ne samo empat koji apsorbira bol

5 načina da postanete iscjelitelj, a ne samo empat koji apsorbira bol

“Mi empati, nismo ovdje da budemo spužve ili da konstantno sprječavamo negativna ponašanja. Mi smo ovdje da budemo pomagači, vodiči i oni koji će pružiti podršku. “

– Aletheia Luna, Probuđeni Empath: Ultimativni vodič za emocionalno, psihološko i duhovno iscjeljivanje Sva ljudska bića apsorbiraju i emitiraju vibracije energije, svjesno ili nesvjesno. I svi imamo empatičke tendencije u nama. Neki od nas to znaju, neki od nas ne.

To opravdava anksioznost, agoniju, zbunjenost i niz mješovitih osjećaja s kojima se suočavamo dok razgovaramo s nekim ili na nekom okupljanju, piše The minds journal. Neki od nas se štite od tih vibracija, uključujući i naše vlastite vibracije, dok se energetski osjetljivi empati prepuštaju.

Biti empath ima pozitivne i negativne strane. Prednost empata je to što može otkriti pravi oblik energije unutar drugih. On ne samo da može razumjeti druge, on također može iscijeliti sebe i svijet. Tamna strana empatije je padanje u stanje kaosa. Uz previše energija oko sebe, oni mogu postati zbunjeni i često postaju žrtve negativnih energija. Ali postoje načini za rješavanje te tamne strane. Kao empat, morate iskoristiti svoj iscjeliteljski potencijal kako se ne biste povrijedili u procesu iscjeljivanja svijeta.

Evo 5 načina na koja možete to učiniti:

1. Budite sigurni u sebe
Prema Barbari Marciniak, kada počnete odašiljati vašu vibraciju u svemir, počnite emitirati svoju frekvenciju, a ne primati, tada počinjete mijenjati sve. Da biste to učinili, trebate vjerovati i biti sigurni u sebe. Vjerujte u sebe. Imate moć promijeniti stvari. Iskoristite to.

2. Pustite nesigurnost
Nesigurnost je jedna od glavnih prepreka koje vas sprječavaju da postanete iscjelitelj. Ne morate udovoljavati svima kako biste im se svidjeli. Ako se nekome ne sviđate, ako vam ne uzvraća vašu energiju, nema apsolutno nikakvog razloga da se usredotočite na tu osobu. Možda ste sami, ali ste dovoljno jaki da se suočite sa svim. Ako ovisite o drugima, gubite samopouzdanje. U našem podsvjesnom umu imamo sklonost da budemo dobri prema svima bez obzira kakve su to osobe, zato što će i oni biti dobri i njihovo prihvaćanje dobrote čini nas dobrim. Pustite to. Nismo svi isti. Ljudi s negativnim energijama nikada neće uzvraćati dobrima.

3. Budite optimistični; pretvorite tuđu negativnost u pozitivnost
Empati koji su nesigurni, skloni su se utopiti u negativnim emocijama drugih ljudi. Oni apsorbiraju te emocije kako bi osjetili bol. Ali morate biti iscjelitelj. Dakle, umjesto da apsorbirate bol, shvatite je i nađite pozitivne strane. Ako nešto ne ide kako treba, to znači da postoje i druge alternative. Saznajte koji su pozitivni aspekti svega. Ne samo da ćete se osjećati dobro, već ćete iscijeliti i drugu osobu.

4. Pomozite drugima da pronađu svoje pozitivne strane
Iako je važno za vas da osjećate ljubav, važno je da i druge ljude potaknete da osjećaju ljubav prema sebi. Tako ih možete iscijeliti. Pokažite im njihove pozitivne strane, njihove talente; probudite im pozitivan stav prema sebi, tako da mogu zračiti pozitivnom energijom i biti optimistični.

5. Ostanite mirni
Nemojte biti uznemireni bez obzira koliko je stresna situacija. Čak i ako vas netko uvuče u zonu tenzija, sjetite se da se sve možete iscijeliti i da će sve biti u redu. Nemojte reagirati ili postati tjeskobni jer će to stvoriti negativne vibracije u vama i stvoriti još više problema. Nije teško postati iscjelitelj. Sve što trebate učiniti je usredotočiti se na sebe i na pozitivnost ovog svemira. Vi ste empat. Možete iscijeliti svijet.

Prevela: Suzana Prnjak za atma.hr

error: