HOROR U KNJAŽEVCU: Zvali bolnicu da kažu da beba neće da jede, otišli ljekaru i saznali da je dijete mrtvo!
Home / Novosti / HOROR U KNJAŽEVCU: Zvali bolnicu da kažu da beba neće da jede, otišli ljekaru i saznali da je dijete mrtvo!

HOROR U KNJAŽEVCU: Zvali bolnicu da kažu da beba neće da jede, otišli ljekaru i saznali da je dijete mrtvo!

Knjaževačka policija podnijela je krivične prijave protiv nevjenčanog bračnog para iz tog mjesta, Darka Š. (33) i njegove supruge Milice J. (28) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo kršenje porodične obaveze. Ovaj bračni par donio je mrtvu tromjesečnu bebu na pregled u Zdravstveni centar u Knjaževcu.

Njih dvoje su slabovidi, a očekuju se rezultati vještačenja psihijatra o njihovoj sposobnosti.

– Oni su pozvali bolnicu i kazali da njihova tromjesečna djevojčica odbija hranu. Ljekari su im odgovorili da bebu odmah donesu na pregled, što su oni i učinili. Na žalost, pedijatar je samo mogao da konstatuje smrt djeteta. Kako su na tijelu bebe primijećeni tragovi promrzlina, naložena je obdukcija koja će pokazati da li je bebica umrla od smrzavanja – saznajemo od izvora bliskog istrazi.

Milica i Darko imaju još dvoje djece, trogodišnjeg sina i dvogodišnju kćerku, a kada su otišli u bolnicu djecu su ostavili prijatelju na čuvanje.

Nakon što su ljekari obavijestili policiju o ovom tragičnom događaju, u kuću osumnjičenog para odmah je otišla patrola i radnici Centra za socijalni rad.

– Zgranuli smo se kada smo ušli u njihovu kuću. Toliko je bila u haosu, kao da je bačena bomba. Odmah smo preuzeli njihovo dvoje djece koja su medicinski zbrinuta jer se i na njihovom tijelu moglo vidjeti da su promrzla – saznajemo nezvanično od nadležnih. Mi smo ovu porodicu, tokom 2015. i 2016. godine, kada je ova porodica dobila dvoje djece, redovno obilazili i pomagali im. Imali smo kontakt sa njima i prošle godine i oni ničim nisu pokazivali da ne mogu da se valjano staruju o djeci i da vode normalan život. Šta se, otkada su dobili treće dijete, desilo, očekujemo da pokaže istraga – kaže direktorka Centra.

Prema njenim riječima, ni zaposleni u toj ustanovi nisu imali nikakva saznanja da se nešto neobično dešava u toj porodici. Ona ističe da je bila šokirana kada je čula šta se desilo.

– Bili smo šokirani kada smo saznali šta se desilo! Apsolutno ništa nije ukazivalo da će se dogoditi ovakva tragedija. Ali, kada smo ušli u njihovu kuću zatekli smo takvu neurednost kakva se do tada nije nikada primijetila – kaže Nikolićeva.

(Alo.rs)

error: